Auto sijalice

O LED sijalicama

Led sijalice i rasveta

Pružamo vam idealno resenje za osvetljenje i u isto vreme uštedu energije i novca. Naša LED svetla su takođe i ekološko resenje. Vi možete u vasem domu ili kancelariji da zamenite klasicno sa nasim Led osvetljenjem koje ima nisku potrosnju energije i samim tim da sostvarite veliku ustedu. Sa prakticnom stednjom mozete poceti vec danas..

  • 1- Zasto izabrati LED sijalice

    Prednost led sijalica je izuzetno dug vek trajanja , a troši 90% manje energije u ondosu na klasicne sijalice. Takođe led rasveta nije osetljiva kao klasicno osvetljenje na promene napona koje se svakodnevno desavaju, takodje mozete ih ukljuciti i iskljuciti bezbroj puta bez bojazni da ce to skratiti njihov životni vek. Primetite da LED svetlo dostiže svoj maksimum osvetljenosti trenutno, za razliku od fluorescentnog kome ipak treba izvesno vreme. Sa Led svetlima osvetljavanje je postalo izuzetno lako i sa ekološke tacke gledista. Ova tehnologija je pozeljna zato sto se izuzetno lako reciklira .

    LED svetla zahtevaju veoma nizak nivo održavanje uopšte. Pre svega, zbog dugog životnog veka. Nećete morati da ih menjate skoro citav jedan vek. U isto vreme, očigledno korist jeste ogromna količina sačuvane energije.

  • 2- Princip rada

    Svetleća dioda se sastoji od čipa napravljenog og poluprovodnog materijala koji je dopiran nečistoćama kako bi se napravio p-n spoj. Kao i kod običnih dioda, električna struja teče od p-strane ili anode ka n-strani ili katodi, ali ne i u suprotnom smeru. Nosioci nalektrisanja, elektroni i šupljine teku u spoj sa elektroda između kojih postoji električni napon. Kada se elektron sudari sa šupljinom, on pada na niži energetski nivo i oslobađa energiju u vidu fotona.

    Talasna dužina emitovane svetlosti, a time i njena boja, zavisi od energetske barijere materijala koji čine p-n spoj. Kod silicijumskih i germanijumskih dioda, elektroni i šupljine se rekombinuju ne-zračećom tranzicijom, koja ne daje vidljivu emisiju, jer su oni materijali sa indirektnom energetskom barijerom.

Video o LED sijalicama

BESPLATNA DOSTAVA

Na teritoriji opštine Rakovice!